Toddlr @ förskolan

För att snabbt och enkelt komma igång med Toddlr på er förskola följ nedan steg.

Förutsättningar: Toddlr finns idag till iOS som iPhone-app på svenska och engelska. Självklart kan man även installera Toddlr på iPad!

 1. Ladda ner appen från App Store
 2. Starta appen och skapa konto genom att klicka på e-post-knappen och ange förskolans namn som förnamn och avdelning som efternamn och förskolans e-postadress. Ange ett lösenord och repetera det. Spara gärna uppgifterna på lämplig plats.
 3. Väl inloggad bör ni gå till Mer/Användarprofil och byta profilbild till lämplig logotyp.
 4. Skapa sedan ett barn via Barn/Lägg till/Barn med namnet “Avdelningsinfo” och sätt födelsedag 3 år tillbaka från dagensdatum och klicka på Skapa.
 5. Klicka på Mer/Bjud in familj & vänner, markera Avdelningsinfo och klicka på Skicka. Välj metod för att bjuda in avdelningens barns föräldrar.
 6. Meddela er avdelnings barns föräldrar er närvaro på Toddlr samt uppge e-post och/eller mobiltelefon-nummer för den enheten/enheterna där appen är installerad. Skriv gärna ut denna, komplettera och sätt upp
 7. Invänta eventuella inbjudningar från föräldrar och lägg till deras barn. Notera att inbjudningarna erhåller ni per sms eller e-post och godkänner genom att klicka på dem. När ni accepterat inbjudan från en förälder kommer ni bli så kallade Följare.
 8. Föräldern kommer att ha sett att ni är följare och ska nu höja er rättighet till “Följare med posträttigheter” om ni ska kunna posta bilder på barnet.
Ni är nu redo att posta bilder och inlägg via Toddlr-knappen.
 • Det går att posta endast information dvs hoppa över foto-delen. Utmärkt för att skicka information till barnen på avdelningen. Använd Avdelningsinfo för detta.
 • Om det är gruppbilder med alla eller de flesta barnen kan ni dela det inlägget under Avdelningsinfo förutsatt att alla barnens föräldrar godkänt det.
 • Ni kan posta på flera barns flöde samtidigt genom att kryssa i alla närvarande barn.
 • Ge gärna er feedback till oss under Mer/Feedback eller bara maila till oss på feedback@toddlr.se